Ανάγκη: Έχω πολλές όμοιες παλέτες για αποθήκευση. Για λόγους ασφαλείας και για να μην προκληθούν ζημιές στην παραγωγή, δεν μπορώ να τις στοιβάξω τη μια πάνω στην άλλη, αλλά πρέπει να χωρέσω όσο το δυνατόν περισσότερες παλέτες σε συγκεκριμένο χώρο.

Λύση: Το σύστημα αποθήκευσης Drive-In, αν και μειώνει την ταχύτητα διακίνησης, προσφέρει υψηλή πυκνότητα αποθήκευσης για περιορισμένο αριθμό κωδικών (ένας κωδικός ανά τούνελ). Αυτού του τύπου υψηλής πυκνότητας αποθήκευση, πέραν των συνήθων χρήσεων, είναι και ιδιαίτερα κατάλληλη για ψυγεία ή καταψύξεις.

Το σύστημα μεταλλικών ραφιών Drive In χρησιμοποιείται όπου απαιτείται υψηλή πυκνότητα αποθήκευσης με περιορισμένο αριθμό κωδικών (ομοειδείς παλέτες ανά τούνελ ραφιών). Τα μηχανήματα εισέρχονται στα μεταλλικά ράφια για να φορτώσουν ή να ξεφορτώσουν παλέτες, οι οποίες είναι αποθηκευμένες πάνω σε ράγες που διατρέχουν το σύστημα.

Συνήθως η πρώτη παλέτα που εισέρχεται στο σύστημα εξέρχεται τελευταία (LIFO), αν και υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής συστήματος πλήρους διέλευσης (drive-through) με τη δημιουργία διαδρόμων εκατέρωθεν της κατασκευής, όπου επιτυγχάνεται η εφαρμογή FIFO (η παλέτα που μπαίνει πρώτη εξέρχεται πρώτη).

Το σύστημα αποθήκευσης Drive-in προσφέρει τα παρακάτω:

Αποθήκευση υψηλής πυκνότητας, μεγιστοποίηση του κυβικού χώρου, οικονομία εφόσον αποθηκεύονται περισσότερες παλέτες ανά κυβικό μέτρο σε σχέση με άλλα συστήματα αποθήκευσης.

  • Περιορισμένη εναλλαγή αποθέματος, σύστημα κατάλληλο για εποχιακά εμπορεύματα και για μεταβαλλόμενη ζήτηση αποθέματος.
  • Σύστημα ιδανικό για αποθήκευση σε ψυγεία και καταψύξεις.
  • Σύστημα κατάλληλο για ευπαθή και εύθραυστα φορτία που δεν μπορούν να στοιβαχθούν.

Επικοινωνήστε με την Βογιατζόγλου Systems

και άμεσα ένας εκπρόσωπος θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σας!

Δείτε επίσης

και άλλους τύπους ραφιών αποθήκης που πιθανώς να σας ενδιαφέρουν.

TOP